Това се случи през нощта. Първи том от трилогията хакерски трилъри за група 9 - Марк Леви

Това се случи през нощта. Първи том от трилогията хакерски трилъри за група 9
Автор: Марк Леви
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-03-23
Нашата цена: 22.88 лв
 

Да чуем автора:

„Обикновено давам думата на двама герои. Този път са девет. Направих всичко възможно, за да проникна в бандата им, и успях. Деветимата герои на тази книга се познават само виртуално, но са верни приятели, отдали се на една обща цел: да се борят срещу злото. Те са извън закона, но са на страната на доброто. Те са гениите на дигиталния свят. Хакерски атаки, секретни материали, тайни, разобличение на тези, които искат да завладеят света, преследване по улиците на Осло, Париж, Мадрид, Тел Авив, Лондон и Истанбул – борбата може да им струва живота. Този път не ми се налага да се сбогувам с тях на последната страница. Защото историята далеч не е свършила. Добре дошли в света на група 9!“

Да чуем и критиката:

„Марк Леви е автор на амбициозна фреска. Смесица от „Милениум“ и Джеймс Бонд“. RTL

„Роман със светкавично развитие на сюжета, който се чете на един дъх, както се гледа хубав сериал. Вълнуващ, интелигентен и много завладяващ. Очакваме с нетърпение том 2!“ Le Parisien

„Завладяващ съспенс, действие, което се развива в цял свят. Ще обикнете тези 9 персонажа.“ TV5 Monde

Марк Леви е популярен френски писател, роден през 1961 г. в Бийанкур. На осемнайсет години постъпва в организацията на Червения кръст и едновременно следва в Париж стопанско управление и информатика. Още като второкурсник създава първата си компания. През 1984 г. заминава за САЩ, където участва в създаването на две фирми за компютърна графика, а по-късно ръководи студио за обработка на компютърни изображения. През 1991 г. се връща във Франция и става един от основателите на компания, занимаваща се с архитектура и вътрешен дизайн.

След което рязко сменя посоката и се отдава на писане. Още първият му роман „Ами ако това беше истина “ (2000), го прави известен. Книгата е екранизирана през 2005 г, преведена е на около четирийсет езика и е издадена в трийсет и пет страни. След този голям успех писателят се установява в Лондон, а по-късно - в Ню Йорк. Следват още 15 романа, всяка година по един, десетина от които преведени в България.

Освен първият му роман на български език са излезли още книгите „Къде си”, „Седем дни за цяла вечност“, „Следващият път“, „Да Ви видя отново“, „Децата на свободата“, „Всички онези неща, които не сме си казали“, „Първата нощ”, „Първият ден”.

През 2007 г. Марк Леви гостува на Панаира на книгата в София.