Недовършеният ръкопис - Франк Тилие

Недовършеният ръкопис
Автор: Франк Тилие
Обем: 488 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-01-14
Нашата цена: 19.58 лв
 

Един ръкопис без финал. Едно разследване на убийство без труп. Един покойник без лице.

В багажника на кола в покрайнините на Гренобъл са открити останките на млада жена. Гледката е шокираща – очите са извадени, лицето е одрано, а ръцете са отрязани и събрани в торба. За полицията много скоро става ясно, че шофьорът не е собственик на автомобила. Имал е малшанса да открадне кола със зловещ товар. Но кой тогава е извършителят на този садистичен акт?

Леан Морган и Енаел Мирор – бившата учителка се е превърнала в кралица на трилърите, но пази ревностно личния си живот. Живот, успешно конкуриращ ужасите, за които писателката разказва в криминалните си романи. Единственото ѝ дете – Сара – е отвлечено и е в неизвестност, бракът ѝ е пълен провал и от някога щастливото ѝ семейство е останала само една вила – „Вдъхновителката“ – в Кот д`Опал, където остава да живее съпругът ѝ и да търси неуморно, но безуспешно, дъщеря им. Но едно обаждане я известява, че мъжът ѝ е бил нападнат и в момента е в болница с амнезия. Това събитие отваря кутията на Пандора и връща ужаса от четирите години, изминали след изчезването на Сара.

От мрака и мъглите на крайбрежния район, станал сцена на бруталните престъпления, до най-страшните и тъмни кътчета на човешката психика – Франсоа Тилие ни повежда на зловеща разходка до най-жестоките и извратени проявления на човешката природа.

„Тилие нанася силен удар с този трилър, хвърлящ читателя в заблуда буквално на всяка страница.“

Франсоа Леставел (Paris Match)

„Един дяволски скок към абсолютния ужас.“

Ив Калви (RTL)

Франк Тилие е писател и сценарист, автор на над 15 бестселъра в родната си Франция, където живеe до днес. Преди да започне да пише, работи като компютърен инженер в продължение на 10 години. Той е носител на десетки литературни отличия като наградата за най-добра детективска история на Sang d Encre за романа „La Mémoire fantôme“ и наградата на читателите на Quais du polar за романа „La Chambre des morts“, който през 2007 г. е адаптиран за големия екран.

За да направи историите си възможно най-реалистични, Тилие посвещава поне шест месеца за проучване на информация по темите, които иска да разгледа – интервюира лекари, следователи, юристи и др, за да има възможност да създаде напълно достоверен и въздействащ роман.

Тилие се утвърждава като един от петимата най-четени автори във Франция. Книгите му се превеждат по целия свят.