Три живота седмично - Мишел Бюси

Три живота седмично
Автор: Мишел Бюси
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-01-14
Нашата цена: 19.58 лв
 

Един труп.

Двама изчезнали.

Три влюбени жени.

В долината на Мьоз, в сърцето на Ардените, е открито мъртво тяло. Злополука, самоубийство или убийство?

В колата на жертвата полицията се натъква на три шофьорски книжки с идентични снимки. Трима мъже, родени в един и същи ден, в три различни града.

Разкриването на самоличността на жертвата изправя капитан Кател Марел пред истинска загадка. Водил ли е Рено Дювал… три живота? И кои са Ханс Бернар и Пиер Русо?

Три жени чакат завръщането му. Всяка твърди, че е единствената му любов. Заедно те ще се опитат да разгадаят енигмата на един невъзможен тройствен живот… И няма да се откажат от търсенето на истината, дори да са в опасност. Дори двама мъже с обгорени лица да ги преследват, готови на всичко, за да си отмъстят.

И както във всеки театър на илюзиите, и тук дебнат сенки. Каква тъмна тайна крие миналото? Кой знае истината? Кой манипулира? Кой дърпа конците?

Любов, семейни връзки, престъпление и отмъщение, покаяние и прошка – многообразието на живота. Мишел Бюси управлява изключително умело нишките в този невероятен съспенс с изумителен сюжет.

Мишел Бюси е автор на 17 успешни романа, от които са продадени над 12 милиона екземпляра в целия свят.

През 2006 г. той публикува първия си роман „Code Lupin“, но голямата си известност придобива с „Черните лилии“ – най-награждаваният трилър през 2011 г. във Франция, който днес е смятан за съвременна класика. За няколко години Бюси се превръща в един от най-четените автори в родината си, като създава свой собствен стил в жанра.

Бюси е носител на множество литературни отличия, сред които наградата Maison de la Presse за романа си „Un avion sans elle“, която получава през 2012 г.

Авторът се отличава с майсторските обрати в сюжетите си, с добре изградените си герои и завладяващите теми, които повдига в романите си. Той прави справедлив, личен и дълбок поглед върху обществото. Без да забравя хумора, Бюси споделя с читателите удоволствието си от популярната култура, особено музикалната. „Без добра мелодия, дори и най-красивият текст на песен никога няма да предизвика емоция. Сюжетът на моите романи е моята мелодия.“

През 2017 г. на името на Мишел Бюси е учредена награда, която отличава най-добрите трилъри за годината.