Пътят към възкресението - Майкъл Конъли

Пътят към възкресението
Автор: Майкъл Конъли
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-01-06
Нашата цена: 14.57 лв
 

Пътят към правосъдието може да е постлан с лъжи...

Хари Бош в тандем с Мики Холър

Адвокатът Мики Холър отново се занимава с дела, в които шансовете за победа са едно на милион. След като извежда от затвора несправедливо осъден мъж, той е затрупан с молби от лишени от свобода хора, които твърдят, че са невинни. Привлича на работа своя брат по баща – пенсионирания детектив от полицията на Лос Анджелис Хари Бош и му възлага да прерови писмата, като знае, че повечето твърдения ще бъдат фалшиви.

Бош изважда игла от купата сено: жена, която е в затвора за убийството на съпруга си, заместник-шериф. Бош преглежда случая и вижда елементи, които не си пасват, както и несъответствия в действията на шерифско управление, готово да въздаде бързо правосъдие за убийството на един от своите.

Сега на Холър му предстои трудна битка в съда – Давид, който се бори с Голиат, за да оправдае клиентката си. Пътят и на адвоката, и на следователя е изпълнен с опасности. Има хора, които не искат случаят да бъде преразгледан, и няма да се спрат пред нищо, за да попречат на екипа мечтатели Холър–Бош да открие истината.