Шепотът на пчелите - София Сеговия

Шепотът на пчелите
Автор: София Сеговия
Обем: 544 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Лемур Букс"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-11-12
Нашата цена: 26.30 лв
 

Емоционален, вълнуващ и непредвидим. Роман, който ни връща към очарованието на магическия реализъм и ни отвежда в света на невероятното, но не и невъзможното.

„Шепотът на пчелите“ на София Сеговия ни пренася в мексиканското село Линарес през 20-те години на миналия век.

Един ден старата семейна бавачка се изгубва из хълмовете. Когато я намират, тя държи двa вързопа: в единия носи изоставено бебе, а в другия пчелна пита. Бебето, намерено от нана Реха остава в семейство Моралес.

Симонопио пристига покрит с жива пелена от пчелите, които ще го придружават цял живот и ще му помогнат да промени историята на семейството, което го е приелo, както и на целия регион. Преди това той трябва да се изправи пред страховете си и да надвие врага и заплахите, който го дебнат.

На фона на Мексиканската революция, испанския грип и сблъсъците между тези, които ламтят за чужда земя и онези, които защитават собствеността си с цената на всичко, София Сеговия ни разказва една трогателна история за предаността към семейството и за братската обич, но също за предателството и подлостта, които могат да сложат край на всичко.

„Шепотът на пчелите“ ухае на лавандула, домашни рецепти, портокалови цветчета и мед.

„Уникален и умело написан роман от автор с истински талант за разказване на истории, които задържат вниманието на читателите от първата до последната страница.“ - Midwest Book Review

”София Сеговия е писател, чиято увлекателна, но достъпна проза и дарба за вплитане на мистичното в един дълбоко човешки разказ, със сигурност могат да бъдат сравнени с латиноамериканските литературни величия.“ - The Washington Post