Последното кралство - Стив Бери

Последното кралство
Автор: Стив Бери
Обем: 488 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-10-22
Нашата цена: 21.84 лв
 

Най-новото приключение в жанра на историческите мистерии, преплетени с модерния свят на глобалния шпионаж, в който Стив Бери е безспорен господар.

В най-новото си приключение Котън Малоун се впуска в издирването на изчезнал документ, в което участват не само тайните служби на САЩ, но и Китай и Германия. История, случила се преди повече от 150 години, може да промени сериозно баланса на силите в света сега. Заплахата е съвсем реална, затова проблемът трябва да бъде решен незабавно.

Крал Лудвиг II Баварски е несъмнено една от най-странните и ексцентрични короновани особи в Европа през XIX в. Живее в свой свят на музика и изкуство, построява разкошни дворци, излезли като от приказките, и си навлича омразата на политиците. Само три дни след детронирането му Лудвиг е намерен удавен, но мечтата му за собствено кралство, което да управлява според своите представи, продължава да живее. Благодарение на нотариален акт, който той придобива през последните дни от живота си.

Днес влиятелни хора в Бавария, както и наследниците на династията Вителсбах искат провинцията да се отдели от Германия и да стане независима държава. Властите са категорично против. Различни разузнавателни агенции също са в играта, защото за тях ключът към миналото е и път към бъдещето. И всички те търсят едно и също – истината за последното кралство.