Мъжът от влака в 6:20 - Дейвид Балдачи

Мъжът от влака в 6:20
Автор: Дейвид Балдачи
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-06-18
Нашата цена: 20.02 лв
 

Несправедливо обвинен. Изнудван и манипулиран. Заподозрян за убийство.

Поредният работен ден на Уолстрийт за мъжа от влака в 6:20.

Запознайте се с Травис Дивайн – новия герой на Дейвид Балдачи.

Загадъчно убийство сблъсква един бивш рейнджър и настоящ финансов анализатор с корупцията и опасностите, които дебнат под фасадата на лъскавия свят на финансите.

Всеки ден, без изключение, Травис Дивайн облича евтиния си костюм и се качва на влака в 6:20, за да отиде на работа в Манхатън, където е младши анализатор в най-престижната инвестиционна компания в света. Всяка сутрин Дивайн гледа навън през прозореца на влака към разкошните домове на свръхбогатите и мечтае да се нареди сред тях. Но един ден рутината е взривена от едно анонимно съобщение: „Тя е мъртва“.

След като е оцелял в специални операции в Афганистан и Ирак, Дивайн е принуден да смени войната с талибаните и „Ал Кайда“ с друг вид сражение – на безмилостното бойно поле на финансите. Разследването му го отвежда в дълбините на един свят, в който алчността, властта, завистта и амбицията водят до финансов тормоз над обикновените хора и чудовищно забогатяване на избрания елит. Докато убийствата се трупат, а ключовите играчи свалят картите си, Дивайн трябва да си отговори на най-важния въпрос: на кого може да се довери и срещу кого трябва да воюва?