Непокорната - Беатриче Салвиони

Непокорната
Автор: Беатриче Салвиони
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-06-17
Нашата цена: 18.20 лв
 

Дебютният роман на младата писателка Беатриче Салвиони, определян като литературното събитие на 2023 г. в Италия, ще бъде издаден в 32 страни.

Монца, март 1936 г. Две момичета се опитват да скрият в реката трупа на млад мъж с фашистка значка на ревера. Когато полицията го открива, едната от тях е обвинена в убийство.

Франческа е единствено дете в семейство от средната класа. Всеки ден тя тайно наблюдава от един мост Мадалена, която играе с две по-големи момчета на брега на реката. В града се говори, че Мадалена е виновна за смъртта на брат си и баща си и че носи нещастие, но Франческа не вярва на слуховете и мечтае да се сприятели с нея. И макар двете да са от различни светове, скоро стават неразделни.

Драматична история за едно необикновено приятелство, за младежкия бунт срещу предразсъдъците и насилието над жените на фона на войната, която Мусолини води в Африка.

Беатриче Салвиони е родена в Монца през 1995 г. Завършила е Католическия университет в Милано със специалност „Модерни филологии“. Докато следва в школата по творческо писане „Холден“ в Торино, е отличена с наградата „Итало Калвино“ за най-добър разказ. Дебютният ѝ роман „Непокорната“ е сравняван с книгите на Елена Феранте и Виола Ардоне.