Безкрайна нощ - Мартин Ралчевски

Безкрайна нощ
Автор: Мартин Ралчевски
Обем: 322 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Еделвайс"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-06-24
Нашата цена: 11.83 лв
 

Наистина завиждам на читателя, че тепърва ще чете тази книга. Когато я прочетох за първи път, останах потресен — от идеята, реализацията, дълбочината и таланта на Мартин. Това е една от най-добрите книги, които съм чел през годините — оригинална, завършена и смазваща! Издаването ѝ за трети път го доказва красноречиво!

Светлозар Желев

Книга пътешествие! Неповторима откъм динамика, емоции, разсъждения, факти и срещи с хора! Пътешествие около света и пътешествие към сърцето на човека. Пътешествие, което преобразява и осмисля действителността!

Христина Панжаридис

След загубата на съпругата и сина си Марк прави неуспешен опит да се самоубие. Случайна среща със стар монах променя представата му за живота. Той му се доверява и предприема дълго и опасно пътуване. Преминава през необятната руска земя, Канада и САЩ, за да стигне до Скалата на отговорите в Мексико. През вековете пред нея са ставали хиляди чудеса. Пред нея Хемингуей е написал най-хубавите си произведения. Пред нея Марк вярва, че ще се случи чудото. „Там ще узнаеш смисълът на всичко“, му казва монахът и го благославя за безкрайния път.

Заради постоянния интерес към книгите на Мартин Ралчевски издателство „Еделвайс“ с удоволствие преиздава този забележителен роман. Защото, освен че е преведен на английски и руски език, той е базиран и на личните преживявания на автора при посещението му в Мексико.

Мартин Ралчевски е православен християнски писател. Издатели и продавачи в книжарници споделят, че неговите книги винаги предизвикват интерес сред читателската аудитория.

Роден е на 4 март 1974 г. в гр. София. Завършва средното си образование в елитното за времето си училище на „Левски“ в София с профил академично гребане и плуване.

Духовно му проглеждане за Бога и вярата се случва, когато е на 16 годишна възраст.

Малко след това той прекратява професионалните си спортни занимания и се обръща изцяло към Православието и теологията. Кандидатства в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е приет за редовен студент със специалности богословие и география. След завършването на висшето си образование работи като преподавател в Софийската Духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. След това, като докторант, написва дисертация на тема „Свидетели на Йехова – критичен анализ“. Научен ръководител му е проф. Тотю Коев. По време на докторантурата си работи и като асистент в Богословския факултет в София по предмета Инославни и нехристиянски изповедания (вярвания).

Неговата обществена писателска дейност започва, когато взима участие като каскадьор в легендарния филм „Троя“, с участието на Брад Пит, в Мексико. Там той започва да пише стихотворения на български и на английски език. След завръщането му в България се появява неговия първи роман „Безкрайна нощ“, който тогавашния директор на издателство „Сиела“ Светлозар Желев квалифицира като завладяващ и смазващ и предрича успех на Ралчевски на писателската сцена.

В този период Мартин Ралчевски се жени. Една година след това му се ражда син, а няколко години по-късно и дъщеря. През 2009 г. той се премества със семейството си в югозападна Англия. По това време на книжния пазар вече има издадени три негови романа. В чужбина той написва още пет романа, два сборника с разкази и четири филмови сценария.

Критиците и взискателните читатели определят творчеството на Ралчевски като емоционално, християнско и задълбочено. То често провокира към сериозни и екзистенциални размисли. Поради тези причини постепенно той се превръща в любим автор на много четящи българи в страната и в чужбина.

През 2019 г. му се ражда още едно дете, момиче, и децата му стават три.

Сборникът му с разкази „Душа“ е на първо място по продажби в страната за няколко поредни месеца след издаването му според популярната класация на „БГ книга“.

Романът му „Безкрайна нощ“ е издаден на английски и руски езици.

Романът му „30 паунда“ е издаден на немски език.

Очаква се романът му „Смисълът в живота“ (Изд. „Еделвайс“) да бъде филмиран.