Изхвърлени в Америка - Джанин Къминс

Изхвърлени в Америка
Автор: Джанин Къминс
Обем: 508 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "ICU"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-04-11
Нашата цена: 22.66 лв
 

„Изхвърлени в Америка“ е изключителна творба, съвършено балансираща между ужаса от една страна и любовта от друга. Отправям предизвикателство към всички да прочетат първите седем страници на този роман и да не го довършат. Безупречна проза, история, която не губи темпото в нито един момент.
―Стивън Кинг

Когато в малката книжарничка на Лидия Перес влиза очарователен, галантен и несъмнено ерудиран посетител, който избира да си купи две от любимите книги на собственичката, животът рязко поема в различна посока. Толкова различна, че скоро за уютните и непомрачени от сериозни грижи дни на семейство Перес няма да остане и бегъл спомен.

Кой е непознатият читател? Възможно ли е зад добрите обноски и красивото лице да се крие най-безскрупулният наркобос в Акапулко? Къде минава границата между спокойното русло на живота и La Bestia – влакът на надеждата за спасение, който отнася стотици хиляди хора на север, към страната на неограничените възможности… към шанса за живот.

Изхвърлени в Америка е забележително съчетание между истински добра литература и четиво, преливащо от емпатия, драма и човечност. Роман, в който радостта от живота се редува с неподправен ужас от изроденото и пошлото в съществуването ни. Всичко това е обгърнато от стихията на майчината любов и непобедимата способност на човека да намира надежда и в най-обезсърчаващата ситуация.

Отдавна не бях отгръщал страниците на книга с такова настървение. Стегнат, интелигентен, непредвидим сюжет.
―Джон Гришам

„Гроздовете на гнева“ на нашето време.
―Дон Уинслоу

Джанин Къминс е автор на три книги: романите The Outside Boy и The Crooked Branch, както и на криминалния роман A Rip in Heaven. Живее в Ню Йорк със съпруга си и двете им деца.