Немислимото - Хелън Томсън

Немислимото
Автор: Хелън Томсън
Обем: 244 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-03-05
Нашата цена: 14.53 лв
 

Най-необикновените умове на планетата разкриват тайните си

Нашите мозъци са много по-странни, отколкото си мислим. Приемаме за даденост, че можем да помним, да усещаме емоции, да се ориентираме, да разбираме света около себе си – но какви ли биха станали животите ни, ако тези способности се променят или дори изчезнат?

Хелън Томсън ни повежда на увлекателно пътешествие в търсене на хората с най-странни мозъци на планетата – тези, които виждат реалността по немислим за останалите начин и чрез които всъщност можем да разберем по-добре мистерията на собствените си умове. В книгата ще откриете истински истории, които звучат като измислени – като тази за мъжа, който се превръща в тигър, друг, който помни дословно всеки ден от живота си, та до човека, който е убеден, че е мъртъв, и охотно описва какво чувства.

„Немислимото” е връщането на науката към човешкото, към историите на хората, които живеят по различен от останалите начин, а не са просто анонимни пациенти в достоверно, но скучно научно изследване. И не по-малко важно – от тези необикновени умове можем да научим ред полезни умения: как да създаваме устойчиви спомени, как да вземаме по-добри решения, как да се ориентираме винаги дори на непознато място, как да виждаме повече от реалността около себе си и дори как да се убедим, че живеем истински. Мислете за немислимото!

„В началото на пътешествието си се питах дали ще съм в състоя­ние да проумея неповторимите срещи на тези хора със света. Онова, което открих, бе, че поставяйки живота на всеки от тях редом с други­те, можех да създам картина на начина, по който работи мозъкът във всички нас. Чрез техните истории разкрих загадъчния път, по който мозъкът може да формира живота ни по неочаквани начини.”