Търсачът на минало открива света. От Гроба Господен до Гибралтар и от пустинята Гоби до фиордите на Норвегия - Николай Овчаров

Търсачът на минало открива света. От Гроба Господен до Гибралтар и от пустинята Гоби до фиордите на Норвегия
Автор: Николай Овчаров
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-10-18
Нашата цена: 14.95 лв
 

Професор Николай Овчаров повежда читателите на необикновено пътешествие из уникални археологически обекти по целия свят. От страните от Нова Европа през владенията на император Карл Велики, добрата стара Англия и страната на викингите до необятната Русия и Империята на изгряващото слънце. Читателите ще научат къде е погребан хан Кубрат, коя е родината на митичния Агамемнон, къде Александър Велики е получавал предсказания за победите си и как икона от Хилендарския манастир връща ръката на светец.

Заедно с автора ще посетите Люксембург – последното херцогство на Стария континент, града на порока и мореплавателите Амстердам, най-големия замък в света Уиндзор, Гранада – последната арабска крепост в Испания, родината на Чингис хан – Монголия, и много други. Ще научите любопитни подробности, свързани с историята на тези места, придружени от снимки от личната колекция на археолога.