Самира - Боримир Дончев-Борей

Самира
Автор: Боримир Дончев-Борей
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-04-04
Нашата цена: 16.29 лв
 

Годината е 1683-та. Османската империя е в зенита на своята мощ. Безбройни пълчища мюсюлмански воини се струпват на подстъпите към Виена, а цяла Европа е стаена в ужас пред смъртната опасност. Обединени както никога досега, християните са готови на всичко, за да отблъснат завоевателите под знака на полумесеца.

Освен огромна армия, османците имат и тайно, неподозирано от никого в тези времена оръжие – корпус от красиви и смъртоносни еничарки, водени от безмилостната Самира. Женското коварство е съчетано със страховити военни умения: християнските воини ще открият, че адът може да бъде и тук, на земята, прикрит сред загадъчна красота и греховни изкушения.

Организирайки съвършената клопка за самия полски крал – Ян III Собиески, – Самира дори не подозира какво я очаква след битката за Виена. Съдбата � е предначертала участие в драматичен дворцов заговор в столицата Константиние, а никой, забъркан в голямата политика на империята, не може да се отърве невредим. А там някъде, сред родопските дебри, зовът на кръвта и една наглед проста мисия сред хайдути-размирници се превръщат в откровение.