Зед или дребните лудости - Ирина Папазова

Зед или дребните лудости
Автор: Ирина Папазова
Обем: 286 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-04-20
Нашата цена: 12.90 лв
 

Една уж най-обикновена сутрин Зед се събужда с усещането, че нещо не е наред. И предприема едно лъкатушно пътуване в търсене на липсващото.
Пътуване не в пространството и не във времето.
Пътуване сред хората.
Изживява поредица от съдбоносни срещи с всевъзможни откачалки. Изучава мисленето им, имитира поведението им, присвоява си дребните им лудости...
Като неизвестно в сложно уравнение, чрез разкриване стойността на другите, се опитва да намери собствената си стойност.

Ще стане ли ясно накрая

Z=?

Ирина Папазова е родена в София през юли 1973 година. Майка й е филолог, а баща й – научен сътрудник, доцент по химия. Има и голяма сестра. Като дете най-много обича да рисува и е убедена, че ще стане художничка. В първи клас започва да се занимава с художествена гимнастика, а по-късно тренира плуване. По настояване на майка си учи английски и за кратко немски.
На 14 години се пренасочва към френския. Изборът й е продиктуван не толкова от любов към езика, колкото от купонджийската слава на Френската гимназия. Не е от най-ученолюбивите, но успява да докара диплома „много добър”. След завършването решава да не следва веднага. Иска да види какво е да си изкарваш прехраната. Има нужда от независимост и сблъсък с реалността. Прави го донякъде и от инат – вкъщи я навиват да запише или архитектура или някаква филология. А тя знае, че я влече другаде.