Записки от оня свят - Павлин Павлов

Записки от оня свят
Автор: Павлин Павлов
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 120х190
Издател: ИК "Стено"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-04-29
Нашата цена: 10.92 лв
 

"Записки от оня свят" е своеобразно продължение на издадения през 2010 г. роман "Шпионски игри". В предговора на първата книга авторът Павлин Павлов споделя: "Всичко това са разни истории. Някои са станали в моя живот, други - с други хора, трети - биха могли да се случат, а четвърти - толкова ми се искаше да се случат. Тия истории всъщност са една-единствена история - моята история, която сега след толкова години ми изглежда измислена... Една измислена от мен измислица... Но каква прекрасна измислица! Скъпа за мен! На която посветих младостта си! И за която бях готов да отдам и живота си..."

Верен към фактологията на събитията, случвали се във времето, в което се развиват действията в книгата, авторът коректно прибавя в своеобразен послеслов своите приложения, съдържащи събрана информация от интернет и библиотеките.

"Защото всичките тези факти - явни и неясни, истински и измислени, в действителност си бяха "приложения" към нашия живот, които нас, хората от "оня" свят, наред с много други неща, ни бяха накарали щем, не щем да си ги мъкнем - като наше време, като наша съдба", казва Павлин Павлов.

Павлин Павлов е Доктор по история, филолог, работил в Националната служба за сигурност- МВР до 1998 г.