Белите лалета - Елисавет Гангов

Белите лалета
Автор: Елисавет Гангов
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-07-29
Нашата цена: 8.65 лв
 

Елисавет Гангов е роден през 1960 в град Пазарджик. Завършва висшето си образование в Москва през 1986 година. След демократичните промени в Източна Европа през 1989 работи последователно като репортер, редактор и главен редактор на вестник „Виделина" - Пазарджик.

По същото време е и кореспондент на вестник „Демокрация" за Пазарджишки регион. От 1992 година заема различни ръководни длъжности в мормонската църква в България. След навършването на 50-годишна възраст решава да напише първата си книга. Владее английски, немски и руски.

„Белите лалета" е роман за една любов и едно дълго пътуване - към другия и към себе си.

Дали Доброто и Злото имат едно и също лице? Защо губим най-скъпия дар - любовта, и как една религиозна доктрина подменя човешките ценности? Това са част от въпросите, които романът „Белите лалета" поставя в търсене на истината за смисъла на живота.

Една любов, която започва в България и завършва в Афганистан, е отговорът. Едно пътуване - от САЩ до древна земя, опустошена от войни, се превръща в дълго завръщане към себе си. Какво ни носи спасение и надежда в един свят, в който властват икономически интереси и морална разруха? Къде човек намира смисъл и утеха, за да срещне истината и щастието? Романът на Елисавет Гангов „Белите лалета" търси отговор на всички тези въпроси, които днес ни вълнуват повече от всякога.