Бавно. Разкази - Мирела Иванова

Бавно. Разкази
Автор: Мирела Иванова
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жанет-45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-05-18
Нашата цена: 10.68 лв
 

"Истинското ми завръщане е тази книга. На едно място съм събрала необикновения свърхбагаж, с който пристигнах", така поетесата Мирела Иванова представя с няколко думи новата си книга "Бавно" в интервю пред Оля Стоянова от в. "Дневник".
Преди месец Мирела Иванова се завърна от международния творчески дом "Вила Конкордия" в Бамберг, Германия, където прекара една година по покана на баварския министър на културата д-р Томас Гопел.
Престоят й там е изпълнен с десетки поетични четения, изнесени доклади, литературни пътувания и срещи и работа над последната й книга “Бавно”, 11 разказа и 11 стихотворения с 11 илюстрации на художника Греди Асса.
За разказите в новата си книга поетесата казва, че е направила опит да разкаже историята на днешното време чрез историите на различни интересни хора. И веднага бърза да направи уточнението, че не става въпрос за мутри и аутсайдери, а за онези истински хора, които са се съхранили през годините на промените.

Мирела Иванова e родена на 11 май 1962 г. в София. Учи в немската гимназия в родния си град и завършва висшето си образование в Пловдивския университет, специалност българска филология. Мирела Иванова е един от създателите и активни участници в поетичното общество “Петък 13”. Заедно с колегата си Бойко Ламбовски е била автор и водещ на телевизионните предавания “Петък 13” и “Остров за блажени” по Българска национална телевизия.