Дубъл чар - Тошо Лижев

Дубъл чар
Автор: Тошо Лижев
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Стено"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-10-13
Нашата цена: 7.28 лв
 

След 20-годишно "мълчание" авторът ни представя осмата си поред книга с фантастична проза. Предишните седем загалвия (роман, новели, разкази и съвременни приказки за малки и големи) са: "Градини на Марс", "Не стреляй дори на шега", "Омайко и Умейко", "Невъзможен свят", "Животът на една звезда", "Звездна люлка" и "Планината присмехулник". Негови творби са превеждани на руски, немски, испански, полски, чешки, унгарски език.

Идеите... макар и поднесени не чрез фантастично-символни ситуации, не ни звучат дидактично, именно заради топлотата на авторовия изказ. Тошо Лижев не се подвежда от леснотиите в жанра, учел се е от големите му майстори, търси своето място в периметъра на сериозната литература, която само използва привлекателните похвати на фантастиката, за да осъществява своите художествено-нравствени задачи.
Любен Дилов

Авторът се отнася грижливо и с чувство за мярка към художествената разработка. Приказките му са емоционално обагрени, четат се леко. Написани са приятно, с литературно умение, издържани във весел тон.
Светослав Славчев