Неспокойни истории. Разкази и писма - Катя Атанасова

Неспокойни истории. Разкази и писма
Автор: Катя Атанасова
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-09-25
Нашата цена: 8.19 лв
 

"Неспокойни истории" е първата книга на Катя Атанасова. Съдържа 13 разказа и "Писма до г-н Z". Писани са в продължение на няколко години, някои от тях са публикувани в "Литературен вестник", "Егоист" и "Интро". Разказите в книгата са свързани с града, изразяват една типично градска чувствителност и са по-скоро интровертни, отколкото сюжетни. Няма да сгрешим, ако кажем, че за доста хора тази книга е отдавна чакана. В хартиения си вариант, и с корицата си. За да даде реална, твърда основа на истории, за които още дълго ще спорим. Доколко са преживяни. Доколко са сънувани. Но пък нали добрият разказвач е този, който ще ти каже нещо красиво, а ти и ще му повярваш...

"Изкусителна, подмолна, коварна като самодива и наивна като момиченце; хладнокръвна, прецизна, ужасяващо ефективна и разхвърляна като листата в Борисовата градина наесен; проницателна, мъдра, съсредоточена като лазер и топла като неочакван дъжд, който те вдъхновява да отвориш прозореца. Нашата гордост - без капчица ирония."
Богдан Русев

"Защото e добре хубавите истории да бъдат адекватно разказани и от писател жена. Защото Катя Атанасова преди всичко е истински, модерен автор."
Радослав Парушев

"Катя Атанасова ли?
Автор, чийто разкази са подобни на онези котки, домашните сфинксове с очи сиви и живи като Мъртво море; тези разкази са удобни като саката на Еди Слиман, привлекателни като музиката на Винс Гало от "Бъфало 66", те са като много дълъг поглед, хвърлен от морето към градината."
Tома Mарков