Камъчета от мозайката - Георги Гешев

Камъчета от мозайката
Автор: Георги Гешев
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Рива"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-11-28
Нашата цена: 4.55 лв
 

Георги Гешев се ражда през 1919 година в плевенското село Беглеж. Детството и годините, прекарани в бащиния дом, в началното селско училище, го зареждат с толкова силна любов по родината, че тя се настанява завинаги в сърцето му и се превръща в негова най-голяма болка, която оставя ярък отпечатък в цялото му житейско поведение, във всеки написан от ръката му, публикуван или не ред. --------------------------------------------------------------------------------

През 80-те години, преминавайки през много перипетии и страдания, той емигрира и се установява в Австрия, край живописното Боденско езеро.
Със себе си отнася единствено свидните спомени за родните места.
"Там се отдава изцяло на писателския си порив, който е нещо много повече от хоби и който го съпътства неизменно. Подписани с псевдонима Бег, публикува разкази, спомени, мисли, писма, всички свързани с България, нейната история, селото и неговите хора, селския бит, приятелите, старата и нова действителност.
С тънка наблюдателност застъпва вечните теми за смисъла на живота. Езикът и перото му стават видимо неспокойни, дори се изострят, когато мисълта му поема из дебрите на злободневните политически явления, към които авторът не може да остане безразличен.
Книгата "Камъчета от мозайката" е побрала цялата пъстрота и многообразие на едно творчество, което издава щедра дарба, умножена от горещо родолюбие и жива гражданска съвест.