Пред извора на живота - Спиридон Казанджиев

Пред извора на живота
Автор: Спиридон Казанджиев
Обем: 262 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Захарий Стоянов"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-03-13
Нашата цена: 5.46 лв
 

Поместените тук статии са писани в различни времена, по разни поводи и най-често по настояване на редактора на „Златорог" за страниците на списанието. Макар да носят следите на времето си, те продължават да са близки до интересите ни и днес и аз ги събрах тук заедно, за да ги направя по-достъпни за читателя.
Трудно ми беше да намеря едно заглавие, което да обединява еднакво всички теми. И все пак, ако си послужих със заглавието на една от статиите, това не е случайно: “Пред извора на живота” - ще рече пред извора на първичните витални и рационални сили, които днес, в многообразните прояви на духовния и обществения живот, са изнесени на преден план. Тоя момент, в по-голяма или по-малка степен, се съдържа във всички поместени тук работи и неговото значение навсякъде е особено подчертано.
За един нов поглед върху неща, печатани 10-15 години по-рано, винаги се налагат известни изменения и допълнения. Аз предпочетох да запазя рамката на времето, затова останах при първата редакция на статиите. Дребните, предимно външни, поправки не изменят с нищо техния първоначален вид.
С. К.
София, 1937